به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در این نشست که در پایانه مرزی دوغارون انجام گرفت، عبدالوحید قتالی از محمدصادق معتمدیان به دلیل واکنش سریع برای حضور فوری در محل حادثه و به دست گرفتن فرماندهی مقابله با بحران در مهار آتش سوزی مرز مشترک دو کشور قدردانی کرد.
در پی وقوع چندین فقره انفجار تانکر های حمل سوخت در پایانه مرزی اسلامقلعه افغانستان در مجاورت پایانه مرزی دوغارون ایران که در حدود ساعت ۱۲ روز شنبه این هفته رخ داد، معتمدیان استاندار خراسان رضوی بلافاصله جلسه اضطراری ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات را در پاسخ به درخواست کمک والی هرات افغانستان تشکیل داد تا ضمن کمک به مهار و اطفای انفجار و حریق در نقطه صفر مرزی و کمک به کشور دوست و برادر افغانستان از ورود و گسترش آتشسوزی به داخل کشور جلوگیری نماید.
استاندار خراسان رضوی ضمن انجام هماهنگی با مدیران دستگاههای اجرایی، فرماندهان نظامی و انتظامی به منظور فرماندهی میدانی، بلافاصله با بالگرد خود را به محل رسانده و از محل حادثه بازدید هوایی به عمل آورد و ابعاد حادثه را از نزدیک مشاهده کرد که این امر موجب حضور فوری و هماهنگ نیروها و امکانات دستگاههای مقابله با بحران شد.
همزمان با این اقدامات فوری، ستاد بحران شهرستان نیز به دستور استاندار و با حضور دستگاههای مربوطه در محل تشکیل شد و کلیه دستگاههای امدادی، بیمارستانها، مراکز درمانی، آتشنشانی و خدمات رسان در شهرهای مشهد و تایباد و شهرستانهای معین تربت جام و فریمان در محل حضور یافته و یا به حالت آماده باش درآمدند. معتمدیان با توجه به توقف فعالیتهای مرزی و گمرکی و تجمع خودروهای ترانزیتی و گسیل خودروها و اتباع افغانستان به سمت ایران که در پی این حادثه اتفاق افتاد و برای جلوگیری از رخداد هرگونه حادثه دیگر در خاک ایران، بلافاصله دستور تخلیه مرز شامل گمرک بازارچه و منطقه ویژه اقتصادی را صادر کرد و دستور داد از ورود خودروهای ترانزیت به مقصد دوغارون جلوگیری شود.
تمامی دستگاهها و اعضای ستاد بحران استان خراسان رضوی همزمان، اقدامات پیشگیرانه مانند ارسال اقلام امدادی و اسکان اضطراری به منطقه، ارسال سوخت مازاد نفت سفید، گاز مایع، انواع سوخت بالگرد و هماهنگی برای سوختگیری بدون نوبت و بدون کارت خودروهای امدادی در منطقه را به اجرا درآوردند.
با دریافت گزارشهای جدید و لحظهای از این بحران، حضور نیروهای نظامی و انتظامی در منطقه حادثه بیشتر شد و تعداد نیروهای تخصصی نیز که درگیر بودند افزایش یافت و هرچه از لحظه وقوع انفجارها میگذشت برتعداد نیروهای امدادی نیز افزوده می شد.
در ساعات بعد از ظهر قریب ۱۰۰ نفر از نیروهای معین و تخصصی امداد و نجات، اورژانس و آتشنشانی در منطقه و گروههای تخصصی شرکتهای آب، برق ،گاز و ماشین آلات سنگین راهسازی برای عملیات خاکبرداری ایجاد خاکریز به منظور تهدید گسترش آتشسوزی در افغانستان و جلوگیری از نفوذ دامنه آتش به داخل ایران ،همچون رزمندگان سالهای دفاع مقدس، بی وقفه همه امکانات خویش را مصروف دفاع از تاسیسات و داراییهای ملی در منطقه حادثه کردند.
در جریان این عملیاتهای هوشمندانه و منسجم که از منافع، اموال و جان اتباع دو کشور دوست و همسایه دفاع میکرد با عنایت به گستردگی حادثه در خاک افغانستان، با درخواست نمایندگان دولت این کشور و هماهنگی وزارت امور خارجه و مرزبانی به دستور استاندار، دهها دستگاه آمبولانس، اتوبوس آمبولانس، خودرو آتش نشانی، تانکر آب و سه فروند بالگرد وارد خاک افغانستان شده و در عملیات اطفاء حریق و مهار آتش در کاهش ابعاد بحران، مشارکت فعال داشتند.
معتمدیان یکشنبه بیست و ششم بهمن ماه، نیز جلسه مشترک شورای تامین و ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مقابله با بحران را در محل پایانه مرزی دوغارون تشکیل و روند اقدامات اجرایی و ابعاد حادثه را شخصا مورد بررسی قرار داد.
والی هرات افغانستان پس از بازدید از منطقه آسیب دیده به ملاقات استاندار خراسان رضوی در پایانه مرزی دوغارون رفته و مراتب قدردانی و تشکر خود را به نمایندگی از دولت افغانستان از اقدامات ارزنده و فوری جمهوری اسلامی ایران ابراز کرد.
جدیدترین گزارشها حاکی است نیروهای امدادی افغانستان صبح دوشنبه، منطقه حادثه دیده را لکه گیری کرده و در حال برآورد میزان خسارات وارده هستند.
والی هرات مراتب قدردانی و سپاس خود را به نمایندگی از دولت افغانستان از عملکرد سریع و صادقانه استاندار خراسان رضوی ابلاغ کرد.
نظر شما